fetemedie

Kasteel van Bouillon

Kasteel van Bouillon

Kasteel van Bouillon ligt in België. De functie van het kasteel is typisch het toeristische attractie. Het kasteel is te vinden onder in België en is al gebouwd in de 11de eeuw. Je kunt dus zeggen dat ze er al vroeg bij waren in de middeleeuwen. Het is een mooi en stevig gebouw. Rond de jaren zijn er schilderijen gevonden van het kasteel in 1834. De toren had ook nog twee bijbehorende torens die het helaas niet hebben gered om te blijven staan. Het is niet precies bekend in welk jaar die gesneuveld zijn. Misschien heeft u het kasteel wel eens gezien zonder hem bezocht te hebben. Niet van een plaatje op internet maar in een film. Ja dat klopt, het kasteel zit in een film. De naam van de film is Redbad en is in 2018 uitgekomen. Niet de hele film speelt zich af op die plek maar slechts een gedeelte.

Het kasteel ligt aan de rivier Semois. Het is een rivier dat door België loopt. Het kasteel komt aan zijn naam met dank aan familie Bouillon. Die hebben het kasteel laten bouwen. En het laten versterken met twee torens. Die torens zijn gebouwd tussen 1050 en 1067. Die torens werden alleen in 1880 onder vuur genomen en moesten gesloopt worden. Verder staan het kasteel bekend om zijn versterkte burcht. Wat ook wel het type van het kasteel is. Buiten dit kasteel had je die tijd nog veel meer kastelen. Die werden gebouwd voor mensen met veel macht en gaat nog verder terug de tijd in. Het komt eigenlijk uit de tijd van Vikingen. Daar waar de koningen in een kasteel woonde en allemaal mensen had om voor hen te laten werken. Als je lager in rang gaat kijken en je gaat naar een dorp kon je uiteindelijk bij een graaf. Dat is voor een dorp de koning. Helaas zijn er niet veel van die dorpen gevonden. Veel werden die tijd geplunderd waardoor er nog maar weinig over zijn.

Terug naar de kastelen.

Zoals net uitgelegd was er rond de tijd van de Vikingen veel kastelen gebouwd. Waar zij in Noorwegen nog niet veel hadden waren wij hier rond Engeland en Frankrijk al veel verder met ontwikkelen. Misschien heb je dat al eens voorbij zien komen. Er zijn veel series over gemaakt. Een van de bekendste is Vikings die te zien is op onder andere Netflix.

MEER TE WETEN KOMEN

war-man-warrior-fight-vikings_t20_a8ZV9p

festiviteiten

leila-azevedo-o6UVPje41Lg-unsplash

bestemming

simon-berger-boyXZfqpwpU-unsplash

vakanties