fetemedie

Middeleeuwse festiviteiten

Middeleeuwse festiviteiten

Er zijn jaarlijks nog veel gerelateerde activiteiten tot betrekking tot de middeleeuwen. Een van de bekendste is met een groep gaan rappen. Misschien zegt het je niets. Toch is het voor veel mensen inspirerend. Wat het is houdt? Het houdt in dat je met een groep mensen die lid zijn van een larp club een paar dagen op pad gaan. Niet rondtrekken door de stad nee, je trekt rond door de bossen. Jaarlijks worden er evenementen organiseert. Mensen die de middeleeuwen heel interessant vinden kunnen daar dus aan mee doen.

Wat is larpen?

Larpen is een van de meest bekende activiteit wat betrekking heeft op het middeleeuwse. Wat je gaat doen is met jouw regionale groep oude pakken aantrekken wat zij in de middeleeuwen ook aan hadden. Vergis je niet het is een prijzige hobby. Sommige pakken lopen al snel op in de honderden euro’s. Daarbij heb je dus een pak aan met een harnas. Een schild en vaak gebruiken ze daar stokken voor. Zij spreken met andere regionale groepen af om te leven hoe de mensen toen deden. Eenmaal in het bos aangekomen gaan ze eerst op zoek naar een vast slaapplek. De ene zet de tenten op en de andere zorgt voor het eten. Over het algemeen doen mannen die meer dan vrouwen. De volgende dag gaan ze op avontuur en wanneer zij een andere groep tegenkomen gaan ze in gevecht. Je hebt daar ook allemaal verschillende soorten rollen. De ene is een edele heer, koning, en Vikingen die vechten. Ze hebben ook allemaal hun eigen vlag zodat de andere groepen kan zien waar jullie gevestigd zitten en wat hun territorium is. Meestal wordt dit gepland in het weekend of vakanties.

Een andere activiteit met minder inspanning is het kijken van film en series. Neem bijvoorbeeld Vikings dat is op netflix een van de populairste Vikingen serie. Mocht je geschiedenis interessant vinden en serie kijken leuk? Dan is dit een serie die je niet mag missen. Nog een andere serie is The Last Kingdom. Dat speelt zich ook af in de middeleeuwen. Het is vergelijkbaar met Vikings. Naast het thema Vikingen heb je nog veel meer middeleeuwse thema’s. Zo larpen mensen ook met het thema ridders, romeinen en nog veel meer. Lijkt dit jou ook wat ontdek van voor jouzelf of je het wat vind. Of kijk anders een van de series met jouw favoriete middeleeuwse thema.

MEER TE WETEN KOMEN

thomas-konings-CQ0NJ_YA2nA-unsplash

Reizen

leila-azevedo-o6UVPje41Lg-unsplash

bestemming

simon-berger-boyXZfqpwpU-unsplash

vakanties